Recenzija: psyllium ljuskice za mršavljenje i detoks

Apsorpcijom vode, psyllium povećava svoj volumen 15 puta te stvara osjećaj sitosti, pa je osim za regulaciju probave, zgušnjavanje jela dobar i kao pomoć kod mršavljenja. Za mršavljenje je potrebno u pola šalice tople vode dodati jednu žlicu psyllijuma. Isprobali smo...
Vidi originalni članak

Obilje vlakana

Psyllium ljuskice dobivene su od indijskog trputca. Glavna im je osobina higroskopnost - nakupljanje vode i bubrenje. Ljuskice i prah dobiveni iz ovojnice indijskog trpuca koriste se kao izvor vlakana, 100 g psylliuma ima 350 kcal isključivo iz ugljikohidrata od kojih je oko 71 g vlakana. Ne sadrži proteine i masti. Polisaharidne sluzi koje sadrži, na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena. 

Primjena

  • izvor vlakana
  • dodatak jelima
  • regulator probave
  • pomoć kod mršavljenja

Ljuskice i prah dobiveni iz ovojnice indijskog trpuca koriste se kao izvor vlakana. Psyllijum nema izražen okus i uklapa se u brojne prehrambene kombinacije, a najčešće se konzumira u sokovima i smoothiejima. Može se koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda. Također je izvrstan kao zgušnjivač jelima u koje ne želiš dodavati brašno. U kombinaciji s vodom, psyllium regulira probavu, pa se često upotrebljava kao laksativ kod lakših probavnih smetnji. Apsorpcijom vode, psyllium povećava svoj volumen te stvara osjećaj sitosti, pa se često upotrebljava i u kurama mršavljenja. Ako ga piješ za mršavljenje, potrebno ga je popiti 30 minuta prije obroka. U pola čaše tople vode dodaj jednu žlicu psylliuma i popij odmah jer se vrlo brzo pretvara u gustu masu.

Okus

Psyllium nema specifičan okus tako da se može kombinirati sa slanim i slatkim namirnicama. Ali, ako ga piješ u svrhu mršavljenja samo s mlakom vodom vjerojatno će ti trebati neko vrijeme da se privikneš na njegov bljutavi okus. 

Kako djeluje?

Koristila sam ga tijekom dva tjedna kao napitak pola sata prije obroka i primijetila sam da daje osjećaj sitosti radi čega sam jela manje količine hrane. Još značajnije svojstvo koje bih istaknula je da doprinosi regulaciji probave. Ipak i pored navedenih prednosti, u budućnosti ću ga radije koristiti kao dodatak jelima jer mi je njegov okus u kombinaciji s mlakom vodom neprivlačan.

Ambalaža

Psyllium ljuskice dostupne su u prodavaonicama zdrave hrane u pakiranju od 100 g, a ambalaža se može reciklirati.

Dodatne informacije:

  • Miris i okus: neutralan/bljutav
  • Kako konzumirati: kao dodatak jelima ili napitak za mršavljenje u kombinaciji s vodom
  • Karakteristika proizvoda: obiluje vlaknima
  • Preporuka: koristiti za smanjenje osjećaja gladi prilikom redukcijskih dijeta te kao zgušnjivač u jelima umjesto brašna
  • Količina: 100 g ljuskica
  • Cijena: 29, 90 kn

Isprobali smo napitak za detoksikaciju od đumbira i limuna, pročitaj kako djeluje.

Posjeti missZDRAVA.hr
missZDRAVA.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.
виагра софт инструкция

сиалис таблетки цена купить

биоревитализация цена киев