"Tajni jezik vašeg tijela": Psihosomatski uzroci boli u koljenu

Guliver/Shutterstock
Kontrola, okrivljavanje, osude, ljutnja, ogorčenost, frustracija, nefleksibilnost, osjećaj da si zapela. Teškoće u odnosu s određenom osobom, nekim problemom ili situacijom iz prošlosti, sve su to razlozi boli u koljenu, prema autorici knjige "Tajni jezik vašeg tijela", Inne Segal, objavljenoj u izdanju Lumena.
Vidi originalni članak

Inna Segal rođena je u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije pogođenom černobilskom tragedijom. Zbog zdravstvenih problema koje je imao njezin brat cijela obitelj se odlučila preseliti u Australiju. Za Innu je preseljenje bilo vrlo stresno što se s vremenom odrazilo na njezino fizičko zdravlje, ponajviše na velike tegobe s kralježnicom radi koje je imale osjećaj da ne izlazi iz ordinacije svog kiropraktičara. Kada se jednom potpuno ukočila kiropraktičar ju je poslao kući jer više nije znao kako joj pomoći, a Inna je nakon početne frustracije i bijesa odlučila da želi život bez boli.

"Dok sam kasnije u krevetu razmišljala o svojoj jadnoj budućnosti, doživjela sam trenutak prosvjetljenja. U nevjerojatnom pomaku svijesti, shvatila sam da sam se u svojem liječenju uvijek oslanjala na druge smatrajući da me oni na neki način mogu spasiti. Što sam se više odricala vlastite unutarnje snage, to sam se gore osjećala. Odgovor mi je bio potpuno jasan: moram izliječiti samu sebi. Ali kako?", pitala se Inna Segal u tom trenutku i s vremenom pronašla odgovor te sada iscjeljuje druge, piše knjige i održava seminare. Donosimo ti dio iz knjige „Tajni jezik vašeg tijela“ koji i tebi možda pomogne da smanjiš vlastite tegobe.

štitnjača "Tajni jezik vašeg tijela": Zašto dolazi do problema sa štitnjačom i što učiniti?

koljena Zašto koljena uvijek prva stradaju prilikom vježbanja i kako to izbjeći?

Koljena

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest

Kontrola, okrivljavanje, osude, ljutnja, ogorčenost, frustracija, nefleksibilnost, osjećaj da si zapela. Teškoće u odnosu s određenom osobom, nekim problemom ili situacijom iz prošlosti. Zbunjenost. Zamrznute želje i neostvareni snovi. Nerazriješeni obiteljski problemi. Teškoće u donošenju odluka i održavanju obećanja. Strah od toga da kreneš dalje. Velika potreba za time da znaš što će se sljedeće dogoditi.

Desno koljeno

Problemi s važnom muškom osobom u životu: ocem, bratom, stricem i tako dalje. Teškoće u napredovanju na poslu. Ograničeno razmišljanje. Strah od neuspjeha. Upitaj se: "U kojoj sam životnoj situaciji nefleksibilan/nefleksibilna?"

Lijevo koljeno

Problemi s majkom, sestrom, tetom ili nekom drugom vama važnom ženskom osobom. Zadržavanje tuge, boli i osjećaja gubitka iz prošlosti. Osjećaj da si žrtva. Neprestano kritiziranje. Sputavanje samih sebe.

Lijek

Pitaj se:

"Jesam li se spreman/spremna odreći kontroliranja, okrivljavanja i osuđivanja sebe i drugih? Mogu li si dopustiti da krenem dalje pun/puna povjerenja, ljubavi i sigurnosti?"

Ako na ta pitanja odgovoriš pozitivno, vizualizirajte kako se rješavaš straha, okrivljavanja drugih i nefleksibilnosti. Možeš zamisliti kako se oslobađaš teške užadi kontrole ili kako iz određenih dijelova tijela vadiš kamenje straha i bacaš ih u ocean.

Reci: -Božanska iscjeliteljska inteligencijo, želim da iz mojih koljena otpustiš predbacivanje, osuđivanje, strah, ljutnju, zbunjenost, povrijeđenost, gubitak, tugu i nepokretnost, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju." Ponavljaj riječ OČISTI sve dok ne osjetiš promjenu.

Treba li trenirati s bolnim koljenom?

Posjeti missZDRAVA.hr
missZDRAVA.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.
купить препарат сиалис в украине

via-generici.com

https://steroidsshop-ua.com