Ljepota i relax 825 prikaza 30. prosinca 2015.

'Face gym' novi pristup gimnastici lica

Sek630
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.avidaproperties.info

Povodom skorog lansiranja nove internacionalne stranice 'Face gym', na kojoj će cijelom svijetu biti dostupna gimnastika lica koju je osmislila naša suradnica, kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić, donosimo ti ekskluzivan intervju u kojem nam je otkrila više o svom novom projektu

40 godina iskustva

Mr. ph. Seka Zebić kaže kako je nakon više do 40 godina iskustva u kozmetici željela da njen koncept gimnastike lica postane dostupniji široj publici, a posebno mlađoj generaciji za koju je primijetila kako se sve više služi internetom gdje nalaze svakakve informacije i tako se sve češće odlučuju na razne zahvate i operacije koje su danas postale pomodarstvo. Smatra kako je mladim ljudima potreban jedan normalan, prirodan pristup starenju koji uključuje njegu tijela i duha, pravilnu prehranu te redovitu gimnastiku lica i tijela.

"Oduvijek mi je bila želja da uz prirodne tretmane, proizvode i odgovarajuću njegu i nakon napunjene 40 godina životu mogu sa sigurnošću reći da se s takvom filozofijom može održati mladost. Nema invazivnih metoda, što je vrlo važno danas u ovom užurbanom tempu života kada se žene izgube u velikom broju zahvata, a sve mogu prirodno", objašnjava kozmetologinja.

Sve je u edukaciji

Dodaje kako je sve u pokretima i odabiru proizvoda za određeni tip i starost kože te se na taj način uz redovne odlaske u kozmetički salon i dobru edukaciju može održati mladost, ali sve to zahtijeva svakodnevnu njegu i brigu tijekom cijele godine. Na novoj stranici ne želi obuhvatiti samo kozmetiku, jer smatra da ako nemamo dobro zdravlje ne možemo održati ni izgled pa će na stranici biti i savjeti za pravilnu prehranu jer je zdravlje osnovica svega i put prema ljepoti. Također naglašava i duhovni dio u vidu pozitivnog razmišljanja koje također djeluje na ljepotu.

"S obzirom na to da surađujem sa svjetski poznatim kućama i brendovima kozmetike, željela bi ih približiti svima. Svoje veliko iskustvo želim podijeliti i izvan naših granica pa sam novom stranicom 'Face gym' odlučila prenijeti svoje znanje na internacionalno tržište. Danas je tržište otvoreno, a kao stručnjak bih htjela objasniti i pojednostaviti ljudima, prvenstveno ženama, kako prirodno i jednostavno mogu održati svoj mladolik izgled bez da gube vrijeme i novac zbog krivog informiranja", objasnila je mr. ph. Seka Zebić.

Dodala je kako je njen program poseban i razlikuje se od ostalih koji se mogu pronaći na YouTubeu jer ona daje provjerene savjete koje je sama isprobala na sebi, ali i u salonu. Želi objasniti mladima da u mnoštvu proizvoda i tretmana odaberu ono što je kvalitetno i prirodno, a uz manje novaca. Napominje kako se već nakon 3 do 4 vježbanja osjeti čvršći reljef kože lica i make up bolje sjeda, koža je sjajnija zbog bolje cirkulacije i protoka limfe.

Preporuke gimnastike lica prema dobi:

Žene od 25 do 30 godina

Žene u ovoj dobi bi trebale što dulje zadržati volumen i muskulaturu svog lica. Zato trebaju vježbati smišićima lica 15 do 20 minuta 1x tjedno.

Žene od 30 do 50 godina

Lice u srednjoj dobi već lagano gubi mišićnu masu. Da bi je učvrstili trebali bi vježbati po 15 minuta dva do tri puta tjedno i odlaziti na tretmane s enzimima i hijaluronskom kiselinom ako je to potrebno jer će gimnastika u kombinaciji s tretmanima održati gustoću, čvrstoću, elastičnost i debljinu kože i smanjiti stvaranje bora.

Žene iznad 50 godina

Tada se događaju promjene na licu zbog dehidracije kože i gubljenja mišićne mase. Seka Zebić preporučuje vježbanje svaki dan po 15 minuta kako bi se zaustavio daljnji proces starenja.

Pomoću gimnastike lica za nekoliko mjeseci ćeš početi primjećivati pozitivne promjene na svom licu, kaže Seka Zebić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.