Medicina Zdrava i produktivna na poslu 1194 prikaza 04. prosinca 2017.

Kako sezona grijanja šteti tvojoj koži i što možeš napraviti?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.avidaproperties.info

Suhoća zraka na poslovnom mjestu može te učiniti tromom i umornom. Sezona grijanja neminovno izaziva ovaj veliki problem, no uz ovlaživače zraka, vlažnost zraka postaje optimalna, a kvalitetan zrak poboljšava sposobnosti koncentriranja i čini te produktivnijom.

Zašto je kvaliteta zraka ključna za produktivnost?

Zrak je osnova života svih nas. Svakoga dana u prosjeku udahnemo i izdahnemo 20.000 puta, što odgovara količini od oko 12.000 litara zraka - i to je naša svakodnevna potreba. Kvaliteta toga zraka izravno djeluje na našu dobrobit i produktivnost. Optimalna vlažnost zraka igra ključnu ulogu. Za stambene i poslovne prostorije, idealna relativna vlažnost zraka koju preporučuju liječnici iznosi od 40% do 60%.

Do isušivanja zraka uglavnom dolazi zimi, pri velikoj uporabi grijanja, te vlažnost zraka u zatvorenome prostoru pada ispod 30%. 

Idealni za svaki ured

Ovlaživači zraka, održavajući optimalnu vlažnost zraka, poboljšavaju kvalitetu zraka u zatvorenim prostorijama. Idealni za poslovne prostore, zbog svojeg varijeteta veličina, boja i izgleda, su ovlaživači iz linije.

Izrađeni prema standardima vrhunske kvalitete i u suradnji s renomiranim dizajnerima, ovlaživači zraka OSKAR dolaze u tri veličine, jačine i boje, ovisno o veličini poslovnog prostora za koji ti trebaju. 

 | Author: PR Foto: PR

Proizvodi ih švicarska tvrtka , specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih i međunarodnih nagrada potvrđuje (Reddot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF), a izvozi svoje proizvode u više od 40 zemalja u svijetu.

Na ovome možeš provjeriti specifikacije svakog od modela iz linije OSKAR. Upravo je OSKAR dobio prestižnu nagradu za dizajn u kategoriji 'Special Mention' koju dodjeljuje Njemačka udruga za dizajn.

Od velikih ureda do 100 metara kvadratnih, koje će pokriti jačina modela , onih srednje veličine do 50m2 koje će svježim zrakom najbolje opskrbiti  ili privatnih prostora za rad do 30m2, za koje je savršen , ovlaživači će ti pomoći održati svježinu i kvalitetu zraka, makar morala ostati raditi i do kasnih noćnih sati

Nemoj se ustručavati ostaviti ga upaljenog koliko od dugo hoćeš jer sva tri modela su iznimno ekonomična, troše vrlo malo energije, a čak kod najvećeg od njih, OSKARa big, maksimalna potrošnja energije iznosi tek 32W. To ga čini odličnim za sve eko - osviještene tvrtke. 

Nema straha od dekoncentracije jer svaki od ovih modela programiran je na tihi rad, a sama si reguliraš željenu razinu vlažnosti u sobi pomoću ugrađenog higrostata

 | Author: PR Foto: PR

Opusti se uz aromaterapiju usred radnog vremena

Svi OSKAR modeli imaju poseban dodatak dozatora mirisa. Jednostavno kapni svoje najdraže mirisno ulje u njega i opusti se dok ti ured ispunjavaju željene arome.

U videu slijedi uputa kako dozirati aromatična ulja uz uputstvo kako očistiti filter, (koji je napravljen od organskih materijala - ne brini, znat ćeš kada ga treba zamijeniti jer OSKAR ima i podsjetnik o zamjeni filtera) te sve druge funkcionalnosti:

Smanjen rizik od gripe na poslu

Nije rijetko da kada se jedan od tvojih kolega ili kolegica razboli na poslu, često i drugi počnu šmrcati i kašljati zbog mikroba koji se prenose zrakom, a pogotovo suhim zrakom, koji pospješuje njihovo razmnožavanje

Održavanjem zraka vlažnim pomoću ovlaživača, smanjit ćeš skupa sa svojim kolegama rizik od zaraze gripom i sličnih bolesti, jer virus gripe preživljava kraće vremena u optimalno ovlaženim prostorijama. Također, tvoje će sluznice biti manje nadražene, čime će se smanjiti mogućnost obolijevanja te olakšati dišne puteve u slučaju da kašlješ i šmrcaš. 

Pored toga, osjećat ćeš se općenito fizički bolje jer ti koža, oči i nos neće biti suhi od nekvalitetnog zraka iz grijalica.

 | Author: PR Foto: PR

Uredske biljke i namještaj su sigurne

Uredske biljke često znaju propasti od osušivanja tijekom zime. No, ovlaživači će pomoći održavanju zemlje vlažnom i time zaštiti biljke od propadanja. 

Pucanje drveta zbog suhog zraka na uredskom namještaju također će biti spriječeno ovlaživačima OSKAR, koji će pomoći pri zadržavanju cjelovitosti drveta kako bi potrajalo godinama, a jednako će djelovati i na parkete

Gdje se mogu kupiti Stadler Form proizvodi?

Osiguraj optimalnu vlažnost i ugodan osjećaj u svom domu na vrijeme jer upravo sada (do 31.12.2017. ili do isteka zalihe) možeš nabaviti po akcijskoj cijeni od 799,00 kn i po akcijskoj cijeni od 1.199,00 Kn kod ovlaštenih prodavatelja , , , , , , . Više o proizvodima i akciji možeš pogledati .

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.